Sådär snabbt

Nattåget anlände Åre strax efter åtta på onsdag morgon. Då hade vi sovit en god natt och vaknat i lagom tid att klä på oss och plocka ihop våra saker. Blev upphämtade av pappa och åt frukost i stugan med honom, mamma, Nicklas och Helena. Och så ägnade vi dagarna åt precis det vi behövde, nämligen att mestadels åka bräda. Jag agerade snowboardlärare till nybörjaren Karl. Gick himla bra om jag får säga det. Vet inte om han skulle säga detsamma. Han lärde sig väldigt snabbt, och underligt nog var det att bromsa han lärde sig ”sämst”. Farligt. Heh. När han tröttnat och hade ramlat så mycket att han hade för ont lämnade jag honom med pappa och längdskidorna och gjorde mamma (och delvis Nicklas och Helena) sällskap i pisten.

Åkte sådär snabbt så det kittlade i magen och adrenalinet pumpade. Sådär snabbt att ljudet som skapas när brädan skär mot snön liksom vibrerar trumhinnan. Sådär snabbt att minsta isklump man kör över får hela kroppen att skaka till. Sådär snabbt att när man kommer ner från backen och knäpper loss högerfoten och drar upp skidglasögonen på hjälmen följer liksom ett leende med, och det rödflammiga ansiktet nästan lyser. Och så spenderas kvällen med träningsvärk och mör kropp. Fucking underbart.

Men vi har också gjort annat. Till exempel har vi ätit god mat, spelat yatzy, druckit varm choklad, bastat, badat karbad, gått fackeltåg och slöhängt i stugan iklädda halvsvettiga underställ. Underbart.

Genom min, Karls och Helenas instagram har det sett ut såhär:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*