ont och tråkigt

Årets andra månad har nästan svept förbi och jag googlar på ”mat vid magsjuka”, går på toa på nätterna och känner mig ynklig och förtvivlad över oönskade magsmärtor. Dricker blåbärssoppa (och kopiösa mängder vatten) och äter vitt rostbröd. Utgår från mammas instruktioner: ”ät så mesig mat som möjligt”. Vem bestämmer vad som är mesigt egentligen?

Missar seminarier och hamnar efter. Orkar inte läsa. Orkar bara ligga i sängen och ha ont och tråkigt. Lyssna på Astrid Lindgren som läser Pippi långstrump. Lyssna på Astrid Lindgren som läser Mio min mio. Och när han kommer hem från jobbet går han med på att spela Labyrint i sängen. Först leder han och jag blir sur, på riktigt, men som vanligt knappar jag in och vinner, helt snyggt.

Längtar efter att må bra, och har nästan glömt hur det ”ska” kännas i kroppen. Vill bara ge mig ut ur lägenheten, frisk och med energi. Vill skapa, ordna, fixa, leverera, vara delaktig. Inte ligga här och ha ont och tråkigt.

En reaktion på ”ont och tråkigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*