Fredagsfeeling. På en måndag.

Det är fredagsfeeling till tusen. På en måndag.

Jag har sovit länge, ätit megagod frukost, löst sudoku och sedan åkt till Universitetet. Tentapluggat med Jenny och William, grupparbetat och gått på seminarium. I pausen öppnade vi upp ett fönster och stod och njöt i solen. Blev alldeles höga av sol och d-vitamin och skrattade högt och mycket. Kände mig som en fnittrig gymnasietjej som inte riktigt kunde sluta upp med fnisset när seminarieledaren hintade om att pausen var slut med några ord om att ”vi kanske ska börja igen då..”.

Och hemkommen har jag pluggat, tagit en skön promenad och sedan ätit lite äcklig broccolisoppa till middag. Det var allt som fanns hemma och jag är kanske världens fattigaste (absolut inte) och måste äta äcklig broccolisoppa från frysen eftersom jag inte har råd (egentligen lögn) att köpa något gott från affären. Det kan diskuteras huruvida det här (att inte ha råd att köpa mat) är ett u-landsproblem eller om det (som i själva verket handlar om att äta äcklig broccolisoppa) är ett vanligt i-landsproblem.

Under promenaden hände förresten något riktigt annorlunda och spännande. Nere vid sjön hörde jag (genom hörlurarna där jag lyssnade på En varg söker sin pod) ett så himla spännande ljud. Ryckte ur hörlurarna och lyssnade. Ett djur, definitivt, men lite oklart vad för typ av djur. Det var som ett högt fågelkrax, blandat med något slags rådjursskall. Alltså jag kan inte förklara, men det var jättekraftigt och högt. Jag stannade och lyssnade en lång stund, eftersom jag tyckte mig lista ut var ljudet kom ifrån (uppifrån klippkanten på berget som går längs sjön). Såg aldrig skymten av något djur, men oj så spännande det var.

Och så har jag tittat på några avsnitt av Girls och lyssnat på detta. Och så har jag pratat en lång (men för kort) stund med min favoritkusin.

Idag kom våren tror jag. Alltså solen sken så mycket att jag nästan inte kunde hantera det. Blev så lycklig och fnissig. Och på onsdag ska det skrivas tenta och det känns mindre bra. Nåja. Det brukar ju lösa sig på något mirakulöst sätt med tentorna, hur oförberedd man än är. Men imorgon ska jag plugga riktigt ordentligt. Om inte solen skiner som idag, då måste jag nog få prioritera lite solfniss också. Hihi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*