Om jul, godhetsdöd, och att bli snurrad runt i vardagsrummet

Dagarna innan julafton försvann. Vi packade varsinn väska och pressade ner julklappar i påsar, klev på ett tåg söderut och klev av i ett Laholm som bjöd på lika fint vårväder som i Stockholm. Spenderade några dagar med julgrejer, julmat, choklad, vin, simhallen och Busfabriken. Och helt plötsligt hade en vecka gått och det kändes fint att sätta sig på det där tåget och åka uppåt i landet. Hemma är ju alltid bäst.

Igår firade vi in det nya året tillsammans med Lotta och Moa och deras pojkvänner. Jag och Karl hade förberett snittar och sånt och så åt vi massa gott. Eftersom vi i sällskapet har diverse olika kosthållningar för oss serverades dels hummer, dels oxfilé (båda med jordärtskockspuré och vitlöksbröd). Båda rätterna blev tydligen en hit, men jag kan bara uttrycka mig om hummern. Godhetsdöd på den. Serverade annat gott också (som toast skagen till förrätt och hemmagjord whiskyglass med kanderade pecannötter till efterrätt), och så drack vi vin och bubbel såklart. Klockan tjugotre femtio-nånting gick vi ut på balkongen och korkade upp bubbel, såg på fyrverkerier, kysstes, kramades och oroades över de brandbilar som passerade nedanför oss (gick då in och blåste desperat ut ljus). Pratade om nyårslöften och skönk sedan ner i soffan och åt Wiener Nougat.

Idag vaknade jag för tidigt. Men knappt sex timmars sömn i bagaget klev jag, klockan nio, upp och började städa och diska. En och en halv timme senare bakade jag scones dagen i ära (känns som en klassiker på nyårsdagen) och vi myste och spelade Yatzy (jag vann). Mådde helt okej tills Karl lyfte upp mig i vardagsrummet och började snurra runt helt frenetiskt. Först då blev jag illamående och min bakfylla gjorde sig påminnd. Han ville väl skryta med att han är en ”såndär nykterhetskarl” (citat Emils mamma i Emil i Lönneberga). Jag var tvungen att sitta vid den öppna balkongdörren ett tag.

I övrigt har dagen flutit på utan vidare storhetsdåd. Vi tog en skön promenad och såg klart Breaking Bad. Typ det. Såhär har förresten mitt Instagramflöde sett ut de senaste dagarna:


Jag fick ett fint armband av fina Pernilla i julklapp. Och Karl klädde ut sig till Harry Potter, bara sådär.


Vi väntade på tåget i Laholm. Och när jag promenerade här hemma häromdagen gick solen ner över sjön.


Jag uppdaterade morfars gamla arbetslampa med en ny skadd och några lager sprayfärg. Hängde upp över köksbordet. Och så pressade jag juice.


Igår förmiddag gjorde jag jordnötssmör. Och här kokas hummern som avnjöts igår. Nomnom.


En liten talgoxe hittade upp till oss på sjätte våningen imorse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*