En vanlig lördag

Snön kom lagom till att man ska plocka bort julsakerna. Känns lite snopet. Men skönt att kunna pynta fönsterbrädor och annat med sånt som borde vara där. Lite ordning och reda igen alltså.

Igår var en mysig lördag. Mamma, pappa, moster och stor mysig hund var hemma hos oss och flängde och hängde och fixade en stor del av dagen. Pappa lagade raggmunk och vi hade en het debatt om skolan när vi ätit. Trevligt.

När det blev kväll hade de andra åkt hem. Jag hade hunnit ordna lite med Latin Fusion-passet och var lite svettig. Vi kände för att spexa till det och lagade beef wellington, en med kött och en vegetarisk. Det var kul och lite knepigt och resultatet blev gott såklart men inte i närheten så snyggt som till exempel Gordon Ramsays. I den vegetariska varianten bytte jag kort och gott ut köttbiten mot en sötpotatis (som jag först kokade). Den lufttorkade skinkan glömde jag bort att jag behövde ett substitut för så det lagret fick helt enkelt bli tomt men såhär i efterhand inser jag att hyvlad zuccini kanske hade varit bra.

Vi gjorde yoghurtglass i vår glassmaskin (tack Nicklas och Helena för julklappen!) också. Så himla enkelt och bra. Blanda ihop yoghurt, sötning och hallon och hälla ner i maskinen bara. Sen får magin göra sitt och efterrättsmagen blir glad.

Tittade på kanske världens sämsta film (den fjärde av Pirates of the carrabean-filmerna) och somnade utmattade efter en vanlig lördag. En sån jag gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*