Att ändra åsikt

Jag har ändrat åsikt om en sak.

För ett tag sedan skrev jag om att Hornbach är min least-favourite affär. Jag kan fortfarande stå bakom de åsikter som ligger till grund för påståendet (nämligen att de mest säljer skruvar och plankor och kablar, sånt som inte är mina roligaste grejer i livet liksom) men jag har ändå, efter ett besök idag, ändrat uppfattning.

I själva verket är ju Hornbach en väldigt lugn och harmonisk plats. Kunderna är ju i regel i övre medelåldern och har verkligen inte bråttom hem, tvärtom glider dessa – män – förmodligen runt lite extra bland hyllorna och handlar skruvdragare och taklister bara för att. Ingen som hetsar till kassan eller armbågas vid något omklädningsrum. Det är en stressfri zon och lugnet sköljer över en när man kliver in i butiken (tillsammans sköljer till viss del tråkigheten över en också, men det kan kvitta, det är det värt).

Två ytterligare anledningar till att det ofta känns lugnt i butiken är att 1: det upplevs vara få kunder i butiken (kanske för att den är så nedrans stor, alternativt för att det bara är få kunder), 2: de kunder som trallar runt i butiken är gör-det-självare som kan mycket själv, och sällan frågar om hjälp. Så när jag, ovetande, oerfaren och nyfiken inom ämnet Hornbach (dvs bygga/snickra/gjuta/måla/skruva/borra), kliver in i butiken får jag all service jag kan begära. Alltid får jag förstklassig hjälp och gärna så länge jag vill. Ingen som hetsar därifrån så fort denne svarat på min fråga. Nej, här finns minsann tid för följdfrågor, småprat och lite (o)bekväm tystnad.

Så, visst kan man ändra åsikt. Revolution.

En reaktion på ”Att ändra åsikt”

  1. Hornbach är en av mina absoluta favvoaffärer. Inte bara för att jag kan glida runt lite extra bland hyllorna och handla skruvdragare och taklister bara för att. Utan för att det är en av de få butiker som satsat på att ha förstklassig service med intresserad och mycket kunnig personal! Ofta gamla hantverkare med en massa nyttiga erfarenheter och tips för oss ”gör-det-självare”. /PP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*