Önskelista

Det pågår en vilsen dubbelmoral runt högtiden som snabbt närmar sig. Samtidigt som samhället skriker efter hållbarhet, återvinning, och minskande av överkonsumtion, köper vi julklappar som aldrig förr. Folk skuldsätter sig och är villiga att ta lån för att köpa klappar.

Själv är jag naturligtvis splittrad eftersom jag (som alla andra) är emot konsumtion i onödiga proportioner samtidigt som jag tycker att julklappar är en mysig och betydelsefull del av julen. Anser dock att julklappar definitivt kan inkluderas utan att man måste konsumera som en galning. Förresten är jag en ytterst fattig student för tillfället och eftersom jag redan lever över mina tillgångar borde jag inte köpa en enda klapp. Är förmodligen inte lika splittrad som min mamma eller till exempel min äldsta bror. De är så himla politiskt korrekta och tycker (i alla fall Nicklas) att vi ska skippa klappar helt. Det kan till viss del säkert också bero på lathet. I hear ya brother.

Nu har vi i familjen kommit fram till någon slags semilösning (tror jag). Vi ska ”ha julklappar” (citat mamma) men det får ”inte blir alltför pretentiöst” (citat mamma) och det innebär att man kan köpa, men också göra, fixa, pyssla, ordna, skapa, stjäla, låna, baka, handla second hand och så vidare. Att vi försöker göra det mindre pretentiöst och förutsättningslöst kommer förmodligen slå tillbaka på oss. Nu känns det ju som det blivit ännu mer press.

Hur som helst tänkte jag underlätta för min familj och lägga upp en liten önskelista här. Det råkar nämligen vara så att jag önskar mig och behöver en del saker. Ur önskelistan (som min familj alltså skulle kunna snubbla över här) kan man utläsa vad man skulle kunna köpa (eller  göra, fixa, pyssla, ordna, skapa, stjäla, låna, baka, handla second hand och så vidare) till mig. Det går alldeles utmärkt att också välja att helt ignorera listan nedan och inte ge mig något annat än en kram i julklapp. Jag önskar mig alltid kramar. Här kommer listan (God jul): 

 • Prenumeration på morgontidning
 • Jordglob
 • Mortel i granit
 • Glassmaskin
 • Två dunkuddar
 • Citronträd
 • Massage (aj min rygg)
 • Fotoframkallning i mörkerrum
 • En pall till symaskinsbordet
 • Prenumeration på Bamse
 • Pengar
 • Fred på jorden (såklart. ingen önskelista är komplett utan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*