Knäck och minusgrader

Glider runt i onepiece och njuter av att ha en ledig förmiddag. Har ägnat morgonen åt att koka om knäcken vi gjorde i söndags. Det kokade över (dubbel sats i liten kastrull var inte en hit) och det kom smällhet knäcksmet lite överallt. Han och mina bröder torkade och fixade, helt sansat, medan jag sprang omkring nervöst och gjorde konstiga ljud. I samband med knäcköverkokandet hällde vi upp smeten i formar, trots att den inte nått 122 grader ännu. Såklart stelnade smeten inte, men jag tog hem satsen ändå. Och idag har jag alltså kletat ur smeten ur alla små formarna, och kokat om kalaset. Denna gång en större kastrull. Denna gång utan att nervöst springa omkring. Helt sansad faktiskt. Och nu stelnar knäcken och det luktar sirap i hela lägenheten.

Antarktis har förresten slagit köldrekord. 94,7 minusgrader minsann. Herre min tusan alltså. Ungefär exakt motsatsen till hur  varmt (nästan 90 plusgrader) det var  i bastun jag satt i igår efter träningen. Förövrigt det bästa som finns att gå och träna med honom när han kommer hem från jobbet, duscha (och bada om det passar sig men det skippade vi igår), basta, ta på sig mjukiskläder och sedan gå hem och äta sen middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*