Diplomering och rådjursbus

Karl blev färdig med sin masterutbildning på KTH redan i maj, men först igår hölls den officiella diplomeringsceremonin. Enligt tradition hölls den i Stockholms stadshus.

Vi lämnade stadshuset i en taxi. Han, iklädd frack, hade sitt diplom i handen. Vi andra, i mörk kostym och långklänning, hade fått i oss mer än ett glas mousserande och var stolta och glada för hans skull. Alla var vi hungriga. Vi insåg att vi var överklädda alla restauranger inom en rimlig budget och bestämde att det därför inte spelade någon roll var vi gick. Folk skulle undra var vi än klev in.

Vi styrde mot Tennstopet, där vi satt i baren en god stund innan vi fick bord, men det gjorde inget. Och så åt vi (och det var godhetsdöd på min fiskgryta). Vi pratade om kriminella personer från Skåne, saker man kan göra med ett saltkar och om ingenting. Trevligt och mysigt och roligt hade vi. Och mitt i allt la en man en hand på Karls axel och var bara tvungen att tala om hur stiligt det var, med fracken.

Vi missade pendeltåget påväg hem och satt en bra stund på Södra station så när vi kom hem var vi så trötta att vi somnade, på en gång.

Imorse var jag så trött som jag förtjänade. Tur att de söta rådjuren som bor i krokarna hängde utanför porten och välkomnade mig ut i den frostiga morgonen. Två av rådjuren stångades. Oklart om det var bråk eller bus men de sneglade liksom åt mitt håll, som för att söka min bekräftelse. Så himla spännande beteende.

På pendeltåget råkade jag träffa mamma och jag fick möjlighet att krama och prata av mig. Det gjorde min morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*