Om sushidöden, grasshoppers och pepparkakskryddor

Det blev fredag och jag ägnade dagens första timmar åt lite ostrukturerat plugg och städning. Begav mig sedan in till stan och åt lunch med min favorit. Han jobbar i närheten av ett mysigt sushiställe, så dit gick vi. Dog sushidöden och njöt av varandras sällskap. Pussades adjöken och han gled tillbaka till kontoret när jag styrde mot Universitetet. Ägnade tre timmar åt en föreläsning och höll på att gå under av uttråkning.

Begav mig efter föreläsningen hemåt och handlade på vägen ingredienser till mojitos och texmex-käk. Lagade quesadillas, blandade drinkar och blev glad och nöjd när Freddi, Leo och Gustav plingade på dörren. Åt middag, lyssnade på julmusik och pratade om bamsegurkor och annat viktigt i livet. Skrattade mycket. Hann med planerat pendeltåg och promenerade genom ett regnigt Söder. Hade planerat att gå på en spelning men – tillnyktrade av regnet och den friska luften – insåg i våra små studentplånböcker att inträde á 100 kronor hellre borde spenderas på två öl eller en drink. Så vi gick till Underbara bar (oj så länge sedan!) och lät kvällen inkludera grasshoppers, massor med skratt och lite välbehövd dans. En väldigt rolig kväll som avslutades med att synka pendeltåg med honom, och alltså få sällskap hela vägen hem.

Idag har vi bestämt att inte bestämma något. Bara ta en heldag, som han skulle säga. Så jag bakade scones till frukost. Hällde i pepparkakskryddor i degen och fick julfeeling. Att vi sedan spelade Yatsy och jag vann kanske är mindre viktigt, men jag väljer att skriva det ändå.

En reaktion på ”Om sushidöden, grasshoppers och pepparkakskryddor”

  1. Åh. Alltså åh. Jag lyssnar också på julmusik, Peter Jöbacks julskiva går på repeat.

    Vill också spela Yatzy. Helst med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*