Hasselnöts- och mandelsmör (med kakao)

Nötsmöret blev inte helt oväntat en hit. Nämen, jag menar, titta bara:

Såhär gjorde jag:


Jag började med att rosta mandlar i en stekpanna. 


Samtidigt satte jag på ugnen (175 grader) och slängde in hasselnötter på en plåt. Lät de stå i knappt tio minuter (rörde om ibland) och tog sedan ut de och lät de svalna. Gnuggade bort skalet med en handduk och mixade de, tillsammans med mandeln, i ett mixerhus.

Jag tror tricket är att mixa jättelänge. Alltså så länge att mixern blir varm och luktar lite elbrand. Tillsatte sedan kakao, sukrin, stevia, vaniljpulver och lite olja (för en lenare konstitens) och mixade lite till.


Hällde upp i en lagom burk. Voila!




Satte avslutningsvis på en liten viktig ettikett. 

En reaktion på ”Hasselnöts- och mandelsmör (med kakao)”

  1. Pingback: Annicka Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*