Bara en sån sak

Står (!) och väntar på att ugnen ska bli varm. Ska rosta hasselnötter (i ugnen istället för stekpannan eftersom skalen lossnar lättare då? Det sa Internet). Hade nämligen tänkt göra mandel- och hasselnötssmör (med kakao). Blev inspirerad av en viktig kusin och väljer att härma, rakt av.

Idag är det torsdag och på schemat står effektivt (eller halvdant och ostrukturerat) förmiddagsplugg och effektivt tentaplugg på Universitetet lite senare i eftermiddag. Det är ju ändå tenta om en vecka. Ikväll blir det afro och hårklippning också. Bra torsdag liksom.

Det är svårt att hålla sig pigg och vaken nu för tiden. När man vaknar är det mörkt och det spelar ingen roll att fyra alarm ringer. Man är lika tung i kroppen och ovillig att kliva upp för det. Och när solen går ner och klockan är middag-uppäten är man sådär tung och dödstrött igen. Herregud. Känns som att jag skulle kunna sova alla mörka timmar om dygnet (vilket är för många). Men på något sätt lyckades vi kravla oss ur sängen idag (efter fjärde alarmet) och laga frukost och tända ljus och sätta på radion. Och nu står jag och väntar inte längre på att ugnen ska bli varm. Den är varm, och hasselnötterna ligger därinne på en plåt och gottar sig. Nu väntar jag på att de ska bli färdiga. Och ganska pigg är jag ändå, för nu är solen uppe. Bara en sån sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*