Trött inuti huvudet

Två föreläsningar á tre timmar. Trött hjärna. Tur att Ben&Jerry’s delade ut gratis glass på Universitetsområdet. Föreläsning är ju naturligtvis mycket trevligare om man får avnjuta en av livets höjdpunkter samtidigt. Speciellt när den är smaksatt med pekannötter och kola. AAHHHHhh!

Påväg hem från Universitetet stannade mitt pendeltåg mellan Älvsjö och Stuvsta. Alldeles där i radioskuggan, intill den brandgula höstskogen stannade vi, eftersom tåget framfår hade ”brand ombord”. Spännande tyckte jag och mina medresenärer. En stund, eller ett tag (jag minns inte så noga), passerade och vi kunde rulla vidare söderut. Man tonade ned det hela. En ”brand” blev en ”rökutveckling” och min inbillade ”jag kommer nog jättesent hem, kommer säkert svälta – tur att jag har paranötter och vatten i väskan” blev ett ”då hinner jag med en power walk innan middagen”. Så jag tog en PW med en trevlig pod från Filosofiska rummet i P1 i öronen. Gick mig varm och mör över nedfallna höstlöv och njöt av det försiktiga duggregnet. Nere vid sjön var allt stilla, och jag ville kanske sitta där en stund, men jag hade för mycket spritt i benen och det kändes tråkigt att stanna.

Hemkommen värmde jag upp linssoppa och såg på kanske tre avsnitt av New Girl. Lät hjärnan vila lite och gav mig sedan på några timmars artikelläsning. Nu är jag så trött inuti huvudet att jag tror jag måste gå och lägga mig omedelbart. Lite spikmatta först kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*