Lite vind som drar i en brandgul björk

Sitter vid köksbordet. I magen ligger frukost och i en av tekopparna från Rörstrand finns svalnat te. Utanför fönstret är det stilla, sånär på lite vind som drar i en brandgul björk. Himlen har tunna skikt av gråa moln. Från sjätte våningen ser man mest träd, och det gör mig gott. Orangea och gula höstkappor har de på sig och färgerna lyser upp den annars gråa oktobermorgonen. Jag funderar på vad denna dag ska innebära. Jag ska ut i hösten, det vet jag, och jag behöver plugga. Men mest av allt längtar jag ett par dagar framåt i livet, trots att jag vet att man inte ska jobba så. Måste leva nu, prick nu, istället för att längta framåt. Men det är svårt att låta bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*