Inte ens slagit nio

Klockan har inte ens slagit nio och jag har redan läst ett kapitel i Metoder i Kommunikationsvetenskap. Känner mig stolt över det. Är iförd hans mjukisbyxor och munkjacka och känner mig liten i för stora kläder. Bra känsla. På bordet brevid mig brinner ett ljus (som luktar gudsågott) och jag inser att eftersom solen gått upp nu borde jag blåsa ut det. Men jag låter det brinna lite till och njuter av hur mysigt det är att kliva upp på morgonen när det inte är ljust än. Att tända ljus och duka fram frukost och avnjuta den tillsammans med favoritmänniskan i världen. Han som äntligen är hemma. Han som spenderat de senaste fyra månaderna på jobb i ett annat land. Men som nu tagit med sig sitt pick och pack och flyttat in här hemma, på riktigt. Vi är inte vana än, och går liksom fortfarande med känslan av att han ska åka tillbaka nu när helgen är slut. Men nix. Istället går vi upp tidigt tillsammans, när det inte är ljust än. Tänder ljus och dukar fram frukost och avnjuter den tillsammans. Han smyger till jobbet (i Stockholm!) och jag pluggar fast solen inte gått upp. Och när dagen är slut idag, är han är igen och allt är som det ska vara.

Det var en fin helg. Det har långpromenerats och viktighetpratats med Andrea. Och det har städats och fixats och ätits soppa till lunch och middag både i lördags och i söndags. Helt fantastiskt om någon undrar vad jag tycker om det, soppa ju är lätt bästa maten. Mamma och pappa har varit här på middag och det var så himla mysigt och trevligt. Och igår hade bostadsrättsföreningen städdag. Vi räfsade löv som riktiga lövräfsarproffs och jag planterade ljung i krukor och körde skottkärran med punktering som en riktig mästare. När vi var klara trängde vi in oss i restaurangen och åt soppa och pratade om kvantfysik och arkivering och ålder. Och sedan ägnade han och jag eftermiddagen åt sånt som behövdes. Vi tog en promenad, jag pysslade ihop en lampa, han möblerade om i bokhyllan (för att få stoppa in nyinköpa högtalare), vi åt soppa till middag och såg några avsnitt av Breaking Bad som avslutning på en bra helg.

Klockan har inte ens slagit nio och jag har redan funderat lite över livet och viktiga saker. Tänkt att jag har det bra som bara sjutton och att jag måste landa i det. Njuta mer av allt. Till exempel av att det snart är jul. Bara det liksom.

En reaktion på ”Inte ens slagit nio”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*