Godmorgon

Tentan skrevs. Jag blir förvånad och lycklig om jag får ett E. Men det är ett bekymmer jag tar itu med om ett par veckor, i samband med ett sådant besked. Nu pågår ju livet efter tentan, som jag längtat till så. Det började med rödvin, som planerat, men fortlöpte dessvärre med en förkylning som kom från ingenstans. Halsont och mängder av oönskat snor fyller mina dagar. Så jag håller mig ganska passiv, i alla fall mentalt. Faktiskt flänger jag som vanligt, på ärenden och ut till gamla lägenheten för att hitta post som inte förstått adressändring och eftersändning ännu.

Och så vaknar jag tidigt. Somnar tidigt och vaknar innan det blivit ljust. Som idag. Klockan 06.16, bara sådär, trots att jag borde kunna sova längre. Men ute är det vackert (dimma och ett blekt blått ljus, och så en vacker kombination av frost och dagg) och när jag känner efter i kroppen verkar det som att den är färdigsövd, och jag nöjer mig med det. Varför sova när man kan vara vaken?

Igår var Moa här. Vi bakade och drack te tills magarna sprängdes och pratade om det gamla vanliga och massa annat och uppdaterade varandra på vad som pågick i våra liv. Och efter ett gäng timmar improviserade vi ihop middag och bläddrade i inredningstidningar och blev frustrerade över att snygga saker kräver snyggt fyllda plånböcker. Och när Moa gick hem somnade jag ovaggad, bara för att kunna vakna innan hela världen normalt vaknar en söndag. Godmorgon.

En reaktion på ”Godmorgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*