Feberdygnet

Vaknar upp efter ett dygn av feber. Att bli sjuk är väl inte helt ovanligt när man byter miljö och rutiner. Men fyfan, det här var inte nådigt. Jag vaknade av feberdrömmar igår natt och när jag slog upp ögonen kring 7 mådde jag konstigt. Trodde ändå att det var bra och gjorde en duktig lchf-smoothie. Drack den (och det var nog tur för efter det har jag inte ätit, med undantag av en liten bit gurka, det senaste dygnet). Feber, huvudvärk, illamående och halsont. Allt på en gång. Så jag låg i sängen hela dagen. Svettades och frös om vartannat och sov och vaknade med dagen passerade. Grät av huvudvärken och kände mig ynklig och ensam. Vid 19-tiden hade jag legat i en halvtimme och preppat för att kliva ur sängen och klä på mig. Jag behövde ta mig till apoteket. I brist på pojkvän (som är utomlands) och grannar jag känner hade jag ingen att lita på förutom mig själv. Mirakulöst nog lyckades jag, yr och feberhög, ta mig till hissen, åka 9 våningar ner, ta mig genom korridoren ut till gallerian och gå 50 meter till Apoteket. Kassörskan sa ”40 kronor” och jag sa ”tack”. Och så var jag påväg tillbaka. Somnade utmattad med två alvedon i kroppen och sov nästan hela natten.

Idag är det bättre. Jag tror inte att jag har feber. Men jag är yr och har fortfarande lite huvudvärk. Men nu ligger två kokta ägg i min mage och kanske, kanske, orkar jag ta mig till skolan för terminens introduktionsföreläsning. Hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*