Feber, min Swiss Army Knife (räddaren i nöden) och LCHF

Febern höll i sig längre än planerat. Tillslut fick jag trotsa den och gå på föreläsning ändå. Det gick förvånansvärt okej. Efter föreläsningen kände jag mig piggare och idag känner jag mig nästan bra. Har tagit en väldigt lugn dag ändå. Bara läst kurslitteratur och hängt med Andrea som kom över några timmar mitt på dagen. Hon brände sig på sin matlåda, jag åt en second breakfast (ett kokt ägg från kylskåpet), vi pratade strunt och så lånade jag ut min gamla PC till henne eftersom hennes Mac strejkade. Kändes som en god gärning. Frågan är om det verkligen var det. Den där PC’n borde ju få straff för den är så dålig. Nåväl.

Har handlat och tagit ett fotbad och gjort seriös pedikyr. Tittat på Vicky Christina Barcelona och fått sug att åka till Barcelona (duh, det är väl själva meningen med filmen? Det känns ju som en ren reklamfilm för att öka turismen). Och så har jag blivit förbannad på den konservöppnare som vår kökslåda hade att erbjuda. Jag kunde inte förstå hur den fungerade. Utan att överdriva stod jag i säkert 20 minuter och vred och vände och bände och pressade och dängde och slog på den satans ”konservöppnaren” men lyckades aldrig lista ut funktionaliteten. Skrek och svor och rotade till sist fram min swiss army knife. På den fanns minsann en konservöppnare (halleluja!). Liten visserligen, men ytterst logisk och enkel att förstå. Så jag fick upp konservburken med krossade tomater så att jag kunde laga min tomatsås med oliver. Avnjöt den med zuccinipasta (heja min veggie twister) och toppade härligheten med mozzarella, machésallad och grovmalen svartpeppar. Oj, vilket fest vad gott det blev.

Inser att jag kört min LCHF i snart en vecka. Har glömt hur dålig hy man får. Usch och blä jag ser ju ut som en tonåring i ansiktet. Men så är det. Vill minnas att det blir bättre efter ett tag, men det kanske bara är önsketänkande. I övrigt känns det skönt att ha börjat. Det fungerar ju alldeles utmärkt att utesluta kött och köra i alla fal semivegetariskt, jag äter ju fisk. Märkte redan efter 2-3 dagar att vätskan i min kropp försvann och jag känner mig mindre uppblåst. För att inte nämna hur snabbt sockersuget försvinner och hur det verkligen är märkbart att min blodsockernivå är jämn, hela dagen. Heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*