Med hela munnen full av hjorton

Åker ut till mamma och pappa för andra gången på två dagar. Äter smörstekt makrill med sallad på verandan. Blir ompysslad och pysslar. Kränger ur cementblocket med de tre benen ur den hink det spenderat dygnet i. Min blivande cementpall. Mamma och pappa står nära. Tittar och hjälper till och är glada över att jag pysslar. Att jag pysslar och att de får vara inblandade. Och jag är också glad. Slipar med grovt sandpapper och betraktar nöjt mitt verk. Lite målning bara så är det klart. Men inte idag. Jag är på tok för stressad. Hinner inte med. Sätter mig på pendeltåget och åker hem till andra sidan stan. Jag åker och åker. Spenderar timmar på pendeltåg och tunnelbana. Skulle hellre spendera min tid i skogen. Eller i en sommarljummen sjö. Eller på stranden. Eller kanske i fjällen, vid en porlande bäck. Med hela munnen full av hjorton och hela själen fylld av energi. Eller förmodligen allra helst, 130 mil söderut, tillsammans med honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*