Ledig dag

Igår var han ledig från jobbet. Vi firade med att ligga alldeles för länge i sängen, äta god frukost och bege oss ut på äventyr. Styrde kosan mot stadens Potatismusem (!), bara för att inse att det var stängt. Tur var det kanske, för byggnaden det låg i såg ondskefull ut. Det kändes som en sådan byggnad Riddar Kato hade bott i om han levt i vår värld. En gigantisk, mörk kontorsbyggnad med enorma ståldörrar till entré. Ståldörrar som såg ut att vilja äta upp en. Ståldörrar som till synes skulle slå igen och klämma ihop en när man var halvvägs inne. Och på gården utanför byggnaden spatserade ruggiga kråkor.

Besvikna (eller lättade) över att das Kartoffelmusem inte var öppet begav vi oss till en annan del av staden. Till en park. Samma park jag besökte häromdagen. Vi hyrde trampbåt och trampade runt i den konstgjorda sjön mitt i parken. Trängdes med änder, gäss och andra trampbåtar. Gled in under pilarna som hängde över vattnet. Njöt av solen. Och så promenerade vi och satt i skuggan under ett träd och planerade lite. Tänkte nämligen hyra en bil och åka ner till Italien. Och när vi kom hem åt vi middag på en restaurang nära hem. Jag åt en vegetarisk pizza som jag dog en långsam godhetsdöd av.

Kvällen ägnades åt studier och skratt. En bra kombination. Med den bästa människan jag vet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*