Segling och sånt

Efter kaffe och boklåning hemma hos Moa tog jag mig i söndags till Slussen, där jag hoppade på samma buss som Pernilla. Vi kramades och pratade och skrattade för högt, som vanligt, och klev av bussen trekvart senare. Då var vi vid havet och suget efter glass skrek i våra kroppar. Det var varmt och vi kände att vi hade semester. Men glassen fick vänta. För segelbåten med Pernillas mamma-min moster-och hennes man som besättning gled redan in och tog emot oss. Och egentligen finns det inte mycket att säga om veckan. Vi har seglat. Och när det inte har blåst har vi gått för motor eller legat stilla. Badat (ett par gånger varje dag eller minst ett morgondopp och ett kvällsdopp), solat, spelat spel, läst böcker, ätit mat och druckit vin. Sett solen gått ner och lyssnat på vågskvalp och fåglar. Terapi.

Att vi inte kom till Visby, som var planen, blev lite av ett antiklimax, men gjorde inte så mycket. Diverse omständigheter hindrade färden över Östersjön och det var inte mer med det. Vi kom söderut istället. TIllslut (efter ett par dagar av ovanstående aktiviteter) anlände vi i Nyköping. Där mötte vi min mamma och pappa (som skulle ta över min och Pernillas plats på båten) och vi spenderade ett par timmar i staden, exempelvis med glassätning, innan jag och Pernilla slängde in våra saker i mina föräkldrars bil och körde norrut. Stannade till i Rönninge och lämnade bilen och åt mackor till middag i ett lugnt och ljummet hus och åkte sedan vidare hem till var och en.

När jag kom hem var jag så trött att jag fick panik av ljuden utanför mina fönster (eftersom lägenheten är dödsvarm såhärårs måste man ha de öppna). När man under en veckas tid somnat till skärgårdstystnad eller på sin höjd myggsurr blir man bortskämd. Då är det ohanterbart med inrullande tunnelbanor och grannar som har fest och lyssnar på hög musik och skriker för att överrösta den. Skypeade med honom ett bra tag innan jag somnade men  hade, trots att jag var så trött, ändå svårt att somna på grund av alla ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*