Några dagar med honom och några utan

Det blev torsdag kväll och han kom hem. Ungefär samtidigt som jag hällde upp kanske tredje glaset mousserande på sommarfesten jag befann mig på lyfte hans plan från södra Tyskland. Och när han, ett par timmar senare, anlände Centralen i Stockholm kom jag med tunnelbanan till samma plats. Och vi möttes och kysstes på det där irriterande sättet folk som inte sett varandra på länge (och är vana att kyssa varandra) kysser varandra. Mitt på centralen. Och han var skäggig och jag var lite full.

Och alldeles för snabbt blev det fredag morgon och jag behövde gå till jobbet. Men vi sågs på lunch och när jag slutade sågs vi igen. Åt middag på Kaknästornet med utsikt över varandra och världens bästa stad. Och lördagen spenderade vi på Naturhistoriska (där vi för snart nio månader sedan var på vår första date) och vid Nybroplan där vi åt glass och dinglade med benen över kajkanten. Han kastade bitar av sin glassvåffla till en and. Anden åt som en galning och bajsade flera gånger. Det tyckte jag var roligt.

Och så promenerade vi genom ett sommarvarmt Stockholm och när vi kom hem tog vi det bara lugnt och på kvällen gick vi och såg Man of Steel. Megabra, såklart. Och så somnade jag i hans famn och vaknade och insåg att han snart inte skulle vara nära mig. Så jag höll fast. Tänkte att om jag verkligen inte släpper, kanske han faktiskt inte åker. Men det gjorde han. Och jag somnade om och vaknade när han redan var framme, 130 mil söderut.

Söndagen spenderade jag mestadels till att göra ingenting. Så jag fick panik och drabbades av den där känslan man får när man inte gjort något ordentligt på hela dagen och känner för att göra något riktigt konkret, och kanske speciellt, för att vända på rastlösheten. Så jag tog på mig snabba kläder och hoppade på cykeln. 2 och en halv mil senare ställde jag tillbaka cykeln i förrådet, tog en dusch, åt middag och kände att det blev en helt okej dag ändå.

Och helgen var slut och det blev måndag. Jag jobbade och tog sedan pendeltåget söderut. Sydde ett fodral till min mac, åt pappalagad kantarellsoppa jag hittade i frysen och gick sedan barfota på tomten och plockade smultron och körsbär. Svettades i huset men njöt av tystnaden i några timmar innan jag steg på pendeltåget norrut och åkte hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*