Kvinnan med guldplomberna

Idag är det måndag. Jag har gjort mangosmoothie och plattat håret och spillt munskölj på dagens första-vals-tshirt så att jag var tvungen att byta till ett andra-hands-val. Påväg till jobbet fick jag  ett utbrott på en person som försökte tränga sig in bakom mig i spärren till tunnelbanan. Jag blir så nedrans trött på de människor som plankar på min bekostnad. Det har hänt mig så många gånger nu. Ser jag snäll ut? Ser jag ut som någon som gladeligen betalar andras resor? Som att jag ska betala andras biljetter? Jag tycker också att Stockholms lokaltrafik är dyr i tanke på vad man får i utbyte (försenade pendeltåg, signalfel och tokvarma bussar). Jag är student och jag tar studielån. Ändå betalar jag hundratals kronor varje månad för att resa obehindrat inom Stockholm.

När kvinnan idag försökte tränga sig in bakom mig tvärvände jag och blockerade henne att komma igenom spärren. Jag sa lugnt, men skarpt, att jag inte tänkte betala för hennes biljett och hon flinade stort och oskyldigt. Hennes leende glänste i guld. Tänderna, alla utom två, hade ersatts av guldplomber. Hon höll krampaktigt i den av spärrdörrarna som smällt igen och försökte pressa upp den. Jag stod kvar tills hon förstod att hon minsann inte skulle komma förbi mig (även om hon var dubbelt så stor som jag). Utan vidare kallade jag henne för en jävla idiot och gick ut på perrongen. Har i såhär i efterhand funderat på om det där sista var nödvändigt. Kanske inte såhär i efterhand. Men då var det förmodligen det. Jag blev så jävla provocerad.

Och förutom att ha varit arg på kvinnan med guldplomberna har jag jobbat. Och till lunch ätit en såndär megaportion vegetarisk pasta som jag njöt av i tio minuter (den var verkligen dödsgod) men sedan ångrade djupt. Led matkomadöden resten av dagen. Och så har jag tvättat, trixat med ALFs hemsida lite, tagit en löprunda och pratat med honom. Tänkte avsluta dagen med att läsa lite i min bok. Godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*