Blåbärsplockning, i lägenheten.

Igår morse plockade vi blåbär. I lägenheten. Hundratals små blåa skatter hade nämligen spritt ut sig jämt fördelat över lägenhetens golv. Tur att det var nystädat.

Jag höll på att mixa smoothie och hade hällt i två deciliter av de mamma-och-Annicka-plockade små bären och skulle precis till att stänga burken när det hände. På något vis misslyckades jag med burkstängningen men lyckades himla bra med att låta burken glida långsamt ur mina händer och låta innehållet (cirka en och en halv liter blåbär) lyda strängt under gravitationens lagar och förnöjt kasta sig ut över golvet.

Det blev till att plocka alltså. Jag blev inte ens upprörd. Det blåprickiga golvet var för fint och jag tänkte att det var väl inte hela världen. Bättre blåbär än att det varit en och en halv liter mjölk, till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*