sommar, jobb, rymden, kärleken och en dator

Och så blev det på något sätt sommar. Helt plötsligt var alla uppgifter inskickade och rapporter redovisade. Och jag stängde ner mappen ”Skola” på datorn och tänkte; ”dig öppnar jag inte igen på ett tag”. Ägnade ett par dagar åt att göra sånt jag inte minns (men som säkert gjorde mig gott eftersom jag inte minns det) och har sedan i måndags jobbat. Det blev ett sommarjobb, erbjudet i sista sekunden som jag helt enkelt blev för lockad av för att låta bli att hoppa på. Så jag sköt andra planer åt sidan, tog på mig kavaj och satte mig på ett kontor för att programmera och dricka svart kaffe dagarna i ända. Det är trevligt.

Idag är det åtta månader sedan vi var på vår första date. Åtta månader sedan vi såg den där rymdfilmen på Cosmonova och sedan stod högst uppe på Observatoriekullen och tittade rakt ut i rymden genom ett teleskop. Och det var kallt och trångt och vi stod nära varandra. Och vi tittade rakt ut i rymden och ringneboulosan tittade ner på oss och sedan gick vi och åt thaimat. Och låg vakna hela natten och pratade och kysstes och hade ingen aning om vad vi höll på med. Åtta månander med min själsfrände och bästa vän. Han som jag blir kärare i för varje dag som går.

Och idag kom min Macbook Air. Den lanserades i måndags och nu ligger den i min famn och väger nästan ingenting och har en batteritid som är mycket längre än mitt tålamod och den luktar nytt och tangenterna är lena och ger ett perfekt klickande motstånd under mina fingrar när jag trycker ner dem. Åh, underbara lilla materiella sak, välkommen in i mitt liv. Här ska du fungera som ett verktyg för skapande. Och så ska du hjälpa mig att ta död på tid ibland också.


Jag är glad och nöjd och på väggen sitter en Spindelmannen-tavla, inget konstigt alls.

En reaktion på ”sommar, jobb, rymden, kärleken och en dator”

  1. Åh, lyckliga du! Men jag blir också lycklig av att läsa dina texter. det är sånt fint ”flow” i dem. Jag vill ha mer!
    Kram på dig från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*