picknick och cykelklocka

Igår kväll packade vi picknickkorgen med gott och spände fast den och en picknickfilt på våra packethållare. Cyklade genom ett varmt och soligt Kista där människor spelade fotboll och promenerade och grillade och verkade ha glömt att för tre månader sedan frös vi och var deprimerade och undrade varför vi bor så nära Nordpolen. Hamnade i Husby, på en stor äng, och kids åkte moped förbi utan hjälm och en liten kille kom cyklande och såg ut som ett fån för hans cykel var på tok för liten, trots att han också var just liten. Och vi drack lingondricka och hade solen rätt i ansiktet och undrade varför folk klagar på förorten. Inte en sten eller bilbrand så långt ögat kunde nå. Bara lyckliga människor och liv. Så vi la oss på filten när magarna var mätta och så tittade vi på fåglar. Och på det där blänket på ögongloben man kan lyckas få syn på om man först fokuserar blicken långt bort, och sedan nära, och jag var helt fascinerad av upptäckten eftersom jag inte gjort den förut. Och så låg vi där och tyckte det luktade sommar och allergi och tillslut kliade det så mycket i min pollenkänsliga näsa och hals att vi var tvunga att hoppa upp på cyklarna och bege oss. Och så monterade jag fast min nya cykelklocka och plingade som en galning när vi cyklade hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*