Midsommar

Det blev midsommar. Vi packade picknickkorgen med sill och potatis och allt det där och åkte till Skansen där vi mötte mina föräldrar. Gick först och tittade på djur. Bredde sedan ut våra filtar bland alla andras precis där den stora Midsommarstången skulle resas. Och så åt vi sill och lax och jordgubbar och hade det gott och hoppade barfota mellan picknickfiltarna för att komma närmre när midsommarstången skulle resas.

Åkte Jaguar (pappa var nöjd och stolt) genom stan och kom hem till mamma och pappa på eftermiddagen. Sedan plingade det på dörren och där kom de andra med sex flaskor vin och en köttbit som var helt brutalt stor. Jag grillade halloumi istället. Och vi åt och drack vin och blev fnissiga och pratade om resor och danmark och vin som smakar kork och när vi hade tillräckligt mycket vin i kroppen byggde mamma upp en krocketbana, och så spelade vi. Och ingen var så dålig förlorare som vi trott för det var roligt och utmanande och min allergi var så jävlig så. Nös och sprutade snor kring hela mig men det gjorde ingenting. Och mamma ledde hela omgången och så kom han med tävlingsinstinkten och kom förbi och mamma fick en chans att knocka undan hans klot, och vi andra tänkte: ”kom igen nu, ge han vad han tål!” och det var en verklig chans, det var det, och hon satte sitt klot intill hans och placerade sin barfota fot ovanpå det och slog till. Men hans knögliga krocketklot rullade ynka två decimeter och vi skrattade så vi ramlade ihop i gräset och fick gräsfläckar på kläderna och han, med tävlingsinstinkten, han krockade sitt klot i pinnen och vann och var nöjd. Och jag var nöjd att spelet var över så jag kunde gå inomhus och andas normalt igen. Så vi åt tårta på mascarpone och jordgubbar och lime och drack kaffe och amarula och sen tog han och jag pendeltåget hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*