Lediga dagar.

Det är lediga dagar nu. Och det är framför allt dagarna efter tisdagen. Domedagstisdagen. Som jag överlevde utan konstigheter.

Så jag tar pendeltåget ut till Rönninge och sitter på mammas och pappas altan i flera timmar och solar och läser (Doppler av Erlend Loe) och pratar om allt och ingenting med mamma och pappa som kommer och sitter med mig där ute i omgångar. Jag har det bra. Och pappa hjälper mig att fylla luft i däcken på min cykel och han förklarar hur olika cykeldäck har olika ventiler och att om packningen går sönder måste man byta och då gör man såhär säger han och visar. Och jag hoppar upp på cykeln och säger kaxigt att jag är för cool för hjälm men ångrar att jag säger det och cyklar till tåget. Åker hem med cykeln och köper ett vajer-lås på Clas Ohlson. Och så lagar vi lax till middag och det är ljust ute länge. Och när jag vaknar idag (tidigt) och har gjort frukost och ätit den och spelat en omgång yatsy och han gått till jobbet så tar jag på mig snabba kläder och går ner och låser upp det nya Clas Ohlson-låset och cyklar iväg.

Hamnar på grusvägar jag inte hamnat på förut. Följer cykelvägar och hejar på glada tanter med hundar. Och så kommer jag upp på en kulle, högt, högt upp. Och jag ser ända hem till Kista och ännu längre och jag känner mig liten och stor på samma gång och blåser nästan bort där uppe och när jag ska ner igen inser jag att det är så brant att jag inte vågar cykla så jag leder cykeln, som den mest naturliga sak i världen. Och så kommer jag hem, dricker massor med vatten och önskar att alla dagar var lediga dagar.

En reaktion på ”Lediga dagar.”

  1. Åh, vad fint du skriver om din dag i Rönninge. Det var som en bonus-dag som man bara ville hålla kvar, bara njuta av. Att bara sitta och småprata, titta i din fotboll från USA-resan förra sommarn och sedan njuta av solen som vi längtat så efter. Kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*