Helt plötsligt kom värmen och jag minns hur det är att leva på riktigt.

Helt plötsligt kom värmen och jag minns hur det är att leva på riktigt. Jag har promenerat runt på Södermalm en gång med Moa (och vi åt middag på Hermans och blev avundsjuka på alla som bor i de pittoreska sago-områdena i stadsdelen) och en gång med Andrea. Och så har jag grillat med ett gäng andra studenter på innergården där vi bor. Det blåste helt tokigt och mat och tallrikar och senapsflaskor och grillar flög och en ryggsäck brann upp. Men det var trevligt ändå. Och så har vi ätit pizza på surdeg hemma hos Felix och varit på fest i en lägenhet där jag har bott en gång (och inte varit i sedan dess). Och Pernilla har kommit hit på middag och som vanligt åt vi plockmat och lagade dödsgod hummous. Efter maten fyllde vi godismagen med godis och spelade något typ av rollspel, som både Pernilla och jag blev förvirrade över, men ställde upp på ändå. Han vann, väntat nog.

Och så kom hans cykel. Vi byggde ihop den i hallen och mitt i allt behövde vi köpa en skiftnyckel. När cykelram och däck och styre hade blivit färdig cykel ledde han den – med mig cyklandes i gåtakt brevid – till Statoil i Akalla där vi fyllde däcken med luft till spränggränsen. Sedan cyklade vi runt i flera timmar och stannade inte förrän vi behövde äta glass i solen.

Och så har det börjats ny kurs och varits på föreläsning och lästs artikel och skrivits sammanfattning. Och jag lagade raw tryfflar som blev snygga och goda. Och idag när han kom hem ville han cykla igen. Jag sa att jag inte var sugen eller hade ro till det, men han – som känner mig bättre än jag själv – insisterade. Och så gav vi oss ut i det fina vädret och behövde ta av oss tröjorna och sätta dem på pakethållarna och cykla snabbt, snabbt för att svalka oss i vinden. Stannade vid två fina bänkar i en skogsdunge. Någon hade planterat blommor kring en stor sten mellan bänkarna så vi la oss på den ena bänken och solade och fnissade och tyckte om varandra och livet och våra cyklar.I mina raw tryfflar har jag 8 st dadlar, 2 dl valnötter och paranötter, 1 dl solrosfrö, 1/2 dl sesamfrö, 2 msk kokos, 2 msk kakao och lite kallt kaffe. När jag mixat ingridienserna (nötterna och fröna först, sedan resten) rullade jag dem i kakao. Förvaras i frysen. Alltså mums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*