För många intryck

Det här inlägget skulle publicerats den 22/12, men internet i Afrika är inte alltid att lita på. Därför publiceras det nu, och inte då.

Jag börjar inse att min kropp sätter upp någon slags blockad mot alla intryck. De är för många. När jag bläddrar igenom bilderna från dagen innan jag ska sova blir jag förbluffad. Såg vi verkligen noshörning idag? En mamma på cirka ett och ett halvt ton med sin unge. Stod de där på vägen, helt plötsligt, och tittade rakt på oss med betarna i nyllet som på svarta marknaden är värderade till 200 tusen per kilo? Såg vi verkligen krokodil, babian, zebra, giraff, gnu, gepard och antilop? Såg vi, på bara ett par meters avstånd, en leopard äta sitt nyfångade byte – en vattenbockunge? Hörde vi verkligen benen knäckas? Och betraktade vi verkligen det där fältet, där gräset blommade i vitt, bergen var färgade intensivt blåa med den låga solen bländande på himlen bakom dem?

Ja. Det gjorde vi.

Två fantastiska safariturer idag också alltså. Och så sol och träning och god mat och slut på bok nummer ett (Alkemisten av Paulo Coelho, vars budskap jag tycker väldigt mycket om; ”När du vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld”).
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*