Kvart i midnatt

Sent i måndags anlände Amanda och Sven till Stockholm. Deras Turkietplaner gick i tusen bitar så en veckas sol och bad och antika häftigheter byttes mot en mitt-i-veckan-weekend i Stockholm. Naturligtvis såg jag till att de fick komma och bo hos mig så när tåget rullade in på stationen vid kvart i midnatt stod jag redo med uppvärmd bil på parkeringen.

I tisdags höll vi oss härikring. Jag jobbade en del, vi bakade dammsugare och på kvällen slängde vi ihop en impulskräftskiva. Kräftor och Västerbottenpaj och hattar och räkor och snaps. Och en massa sång såklart.

Det hela innebar naturligtvis en rätt jobbig trötthet när jag vaknade imorse. Men upp skulle jag. Hade nämligen lyckats bli övertalad att ställa upp som fotograf på ett evenemang angående Östersjön och diverse miljöfrågor. Detta trots att jag verkligen inte har tid. Men Kronprinsessan skulle dit och jag behöver ju stålarna. Plus att kunden faktiskt verkade behöva mig. Så jag trotsade trötthet och tog med mig kamerautrustning in till stan.

Dagen spenderades alltså åt att fotografera. Och till på köpet lyssna på intressanta föreläsare och kändisspana kungligheter. Trängdes med pressen sedan också, när vi gick utomhus och Kronprinsessan exposades för pressfotograferna (som inte fått tillträde till lokalen). Herrejäklarns vilket hektiskt folk. Knuffas och slåss och ställer sig framför en. Tur att man är kort så man slinker in under folks armar och ben.

När min arbetsdag var över mötte jag Amanda och Sven. Besökte Vasamuseet och vandrade runt i det fina vädret en sväng.

När jag kom hem var Felix här. Han hade lagat middag och efter den intagits har jag jobbat vidare med en hemsida. Nu är jag dödens död och inser att ju längre jag väntar med att gå och sova, ju jobbigare kommer det bli. Men sömnen behövs och klockan är redan kvart i midnatt igen. Imorgon har jag mycket att stå i för på fredag är det introduktionsdag i skolan. Och sedan är det flytt och kräftskiva och så börjar skolan på riktigt. Och då ska i alla fall två ALF-projekt (enligt min egen deadline) vara klara. Herregud. Jag behöver nog klona mig själv.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*