Hemma.

Som många andra gånger låste jag upp ytterdörren och klev in. Som vissa andra gånger åt jag ett par smultron från rabatten innan jag gjorde det. Och som inte så många andra gånger släppte jag ner min två-månaders-packning på marken för att få fram nyckeln innan jag låste upp.

Huset var tomt.

Tomt men oerhört välkomnande. Luften var frisk och i köket låg en lapp till Felix om att vattna blommorna.
Blommorna såg inte vattnade ut.
Jag vattnade.

Packade upp. Tvättade. Lyssnade på hög musik. Gick och handlade (gurka och äpple och passionsfrukt och kesella och yoghurt och lösgodis – åh karamellkungen – och ingefära och mjölk) och på vägen hem åt jag blåbär vid vägkanten och blev myggbiten överallt. Njöt av det tomma och tysta huset och såg en film. Andades. När jag somnade i min nybäddade säng sov jag som en sån som inte sovit på tre dygn för att den rest hem från andra sidan jorden. Alltså, ja, det var ju precis så det var.

Ignorerade klockan-åtta-larmet och vaknade 10.00 när min favoritkusin ringde. Valde att tio timmars sömn var nog och åt frukost i solen på baksidan. Sen ägnade jag min första dag i mitt bästa land med Pernilla. Vi åkte till en sjö i en skog med picknickkorg och picknickfilt och strandhatt och bikini och varandra. Åt hallon från en buske (jag blev smått manisk) och satt länge vid vattnet och pratade. Fortsatte pratet och solandet hemma och åkte en sväng till biblioteket och ICA och lagade sedan trerätters med varsinn Martini inom räckhåll.

När Pernilla åkte hem tog jag en välbehövd löprunda och avslutade med dusch och sänggång.
En väldigt perfekt första dag hemma.

Och imorgon får jag träffa mamma och pappa och brorosorna.


1. Morgonkaffe i solen på baksidan. 2. Hemmagjord glass på kesella och mamma-plockade-hallon toppad med annicka-och-pernilla-plockade-smultron och ingen-aning-om-vem-som-plockade-daim. 3. Hej och välkommen hem till Rönninge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*