Göteborg

I måndags eftermiddag hoppade jag och pappa in i bilen och körde roadtrip söderut. Drygt tre timmar efter avfärd nådde vi Skövde där vi letade upp en lokal pizzeria och åt middag. Pratade om det här med sallader på pizzerior. Isbergssallad och majs och ananas förekommer ju så gott som alltid. Det är ju inte gott men det är heller inte äckligt. Man vet vad man får när man beställer sallad på en pizzeria. Man vet vad man får och det är ett ganska säkert kort (även om det finns kort som gör en lyckligare). Så vi åt varsinn sallad inne på pizzreian som för tillfället hade en annan kund (han åt kanske Hawaii). Sedan svischade vi iväg till tågstationen där pappa kramade mig hejdå och jag satte mig på snabbtåget till Göteborg.

Kom fram till Götet, drack Mellanrost på Starbucks och begav mig till angiven adress för att möta upp Amanda efter hennes arbetsdag.

Sedan har vi bara myst. Gått på stan, ätit sopp- och tårtbuffé och shoppat lite (jag köpte ett fint linne med rymdmotiv för det kände jag att jag verkligen behövde). Och så har vi ätit kyckling som smakade precis som det gjorde när jag och min familj åt kyckling under min barndom, fasen vi gjorde det typ varje lördag- kyckling med sås och äppelmos, och precis så hade Amandas kille lyckats tillaga kycklingen. Jag blev nostalgisk och nöjd.

Vi har också invigt Amandas nya picknickfilt och ätit fruktsallad när solen gick ned över oss i en fin park. Och lyssnat på Melissa Horn och Timbuktu på den pågående festivalen Kulturkalaset och så har vi druckit ett glas vin på en trevlig bar och känt att livet är helt okej.

Idag är Amanda på en arbetsintervju och jag passar på att jobba lite. Ska kila ner på stan om ett par timmar och skaffa biljetter till en teater ikväll. Solen skiner in genom persiennerna i lägenheten och det är fortfarande sommar. Känns bra att Göteborg hittills bara levererat solsken, just the way I like it.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*