Och så har man liftat i USA

Så. Mamma, pappa, er dotter har liftat i USA. Bestämde mig för att inte berätta det innan vi överlevt (det gjorde vi). Under de timmar vi väntade på personen som skulle skjutsa oss de sista timmarna genom Yellowstone kände jag mig räddare och mer utsatt än jag någonsin gjort i mitt liv. Men vi hade inget val. Som en liten uppenbarelse hittat vi en brutalt vass sten som vi varsamt packade överst i Moas Kånken. ”Jag siktar på hans ögon” sa Moa och vi bestämde att jag skulle ta över ratten om något hände.

Och så kom han. Oron som klingat i magen försvann genast. Denna oerhört osjälviska människa ville verkligen bara väl. Packade in våra ryggsäckar i baksätet och började köra norrut. Han tog oss genom hela västra delen av Yellowstone, berättade historier och pratade om livet här. Berättade om sitt liv (och vi om vårt). Vi stannade vid Old Faithful Geyser och lyckades tajma ett av (med ca 90 minuters mellanrum) utbråtten. Hur häftigt som helst. Åkte vidare och hade svårt att ta in hur stort, mäktigt och vackert det var. Såg grizzlybjörn, buffalo och elk.

Och tillslut kom vi fram till hotellet vi bokat. Vi kramade hejdå till vår räddare i nöden, gav honom 50 dollar (insisterade när han inte ville ha dem) och en av mina fotoböcker med bilder från Sverige. Kom in på hotellrummet och fick någon slags urladdning. Skrattade och grät nästan och bryggde kaffe fast klockan var tio. Var vakna länge för att lugna oss. Fick dåligt samvete över stenen i Moas ryggsäck. Sov som lammungar.

En reaktion på ”Och så har man liftat i USA”

  1. Ohoh. Det var det du ville berätta igårkväll?
    Man måste ta lite chanser i livet, annars blir det inget liv!
    Grizzlykram! PP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*