Filmjölkslimpa á la Casa de Jungner á la modificación Annicka Bajskorv

Här kommer receptet på brödet jag bakade häromkvällen. Jag mätte inte så noga när jag blandade men gissar att receptet stämmer rätt väl överens med verkligheten. Hursomhelst är brödet oförskämt gott. Kör bara.

2 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
1,75 dl rågkross
0,5 dl vetekli
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
0,25 dl krossat linfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,25 dl psylliumfrö
1 dl valnötter och/eller paranötter (grovt hackade)
1,5 dl torkade aprikoser, russin, katrinplommon eller annan torkad frukt (hackad i mindre bitar)
0,5 liter lättfil
0,75 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser noga. Rör ner fil och sirap och blanda väl. Smöra en brödform och häll i smeten. Häll över rejält med pumpafrön som garnering. Grädda i ca en timme på kanske 200 grader (jag har gasugn och körde på högsta värmen, ingen aning om hur varmt det är).

Låt brödet svalna på galler under en bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*