En söndag i Örebro.

”Jag börjar bli gammal” tänkte jag när mamma ringde och väckte mig klockan 7.45 i söndags. Minns att jag gjorde några slags ljud i telefonen åt hennes upprepade uppmaning: ”Somna inte om nu!”. Jag skulle plockas upp vid tunnelbanan en timme senare. Så. Jag klev upp ur sängen (och Moa klev upp ur soffan). Gjorde frulle. Klädde på mig något. Sov mig på tunnelbanan till Alby och zombie-ramlade in i bilen där mamma och pappa satt och väntade. Fick mig tilldelad en dunkudde (tack mami<3) och sov mig hela vägen till Örebro. Vaknade och kände mig nästan vaken. Tillräckligt för att mysumgås på tioende våningen med Felix. Han bakade bullar. En plåt brändes vid så mycket att att det blev roligt. Berodde nog på att vi hade "så himla trevligt” (citat mamma).

Ägnade dagen åt att promenera runt i staden. Jag var nöjd över min nya jacka jag hittade på Stadsmissionens kidsavdelning för 60 kronor i förrgår. Njöt av det fina vädret, shoppade lite i smyg och åt lunch på torget i Gamla stan där solen stekte och mysfaktorn var extremt hög. Sen hängde vi hemma hos Felix och bara hade det bra. Någon liten timme mitt i allt sov jag på balkongen med solen i ansiktet och kände att livet var fint. Gjorde våfflor dagen i ära och åkte hem till Stockholm när magarna var fulla och himlen gått från rosa till mörkt blå.

Världsamysig dag.

En reaktion på ”En söndag i Örebro.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*