…sådär brutalt som i film där allt ramlar ut och pinsamma saker som typ tamponger och kondomer rullar iväg över golvet

Påväg hem idag stannade jag i Liljeholmen. Köpte en panna på Clas Ohlson och fyrtioarton olika mjölsorter och frön och torkad frukt på Willys och ICA. Hade nämligen fått idén att jag skulle baka bröd.

Innan jag kommer till själva skrytet om hur fint och gott brödet blev kommer ett lite roligt inslag.

Hade varit duktig och ekonomisk och handlat på Willys och endast kompletterat med viktigheter (typ valnötter och torkade aprikoser och sånt) på ICA. Hade naivt nog bara packat i en papperspåse från Willys. Denna var nu alltså var fullproppad med tonvis av mjöl och annat tungt jag handlat (läs frukt, grönsaker och yoghurt). I själva verket hade jag nog behövt (minst) två kassar för att orka med vikten i min shopping..

Påväg ut från ICA (efter kompletteringsshoppingen) går min kasse sönder. Mitt bland alla andra måndagshandlande, kanske lite trendiga, söderortsbor går kassen sönder. Inte alls sådär brutalt som i film där allt ramlar ut och pinsamma saker som typ tamponger och kondomer rullar iväg över golvet, Inte alls så även om det hade blivit roligt om jag skrev att prick det hände. Det gick istället ganska snabbt och smärtfritt. Inget ramlade någon särskild stans. Men där stod jag, mitt i rusningen utanför ICA, med en megatung papperskasse (från Willys) utan handtag. Jag insåg ju snabbt att jag skulle behöva en ny kasse. Lika snabbt insåg jag att det säkert fanns en handfull personer som numera betraktade mig, nyfikna på hur fan jag skulle bära mig åt.

Så jag plockade upp kassen i famnen (så gott det nu gick) och fumlade fram till en kassa på ICA. Ursäktade mig och bad att få köpa en ny kasse. Jag, som uppenbarligen handlat på Willys (och kände mig fattig och generad över detta, och dessutom korkad som packat så tungt i en kasse) fick, inte helt oväntat, ett surt bemötande från ICA-kassörskan. Hon snällade till sig litegrann och lät mig (dock suckande) köpa en kasse. Jag packade snabbt om och pinsammade mig iväg till tunnelbanan.

Väl hemma bytte jag jeans mot mjukisbyxor och satte igång. Blandade alla möjliga mjöl och kli och frön och nötter och frukt och filmjölk (!) och hällde i min nyinhandlade Clas Ohlson-panna. Utgick från min fina vän Charlottes recept, om än ganska modifierat. Förstod att hennes magiska bröd skulle vara en bra grund. Bakade i en timme ungefär och blev sedan världens lyckligaste när jag fick några goda mackor till middag. Oförskämt gott blev det såklart, men nu är jag så trött på att skriva så det orkar jag inte skryta särskilt mycket mer med. Låter bilderna få tala istället.3 reaktioner på ”…sådär brutalt som i film där allt ramlar ut och pinsamma saker som typ tamponger och kondomer rullar iväg över golvet”

  1. Ser helt fantastiskt gott ut!
    Är det bakat på bakpulver och bikarbonat? Ingen jäst i det, eller hur?
    Får man smaka?
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*