Spontanitet

Man lever bara en gång.

Det var väl ungefär så vi tänkte när filminspelning (med öl som rekvisita) ledde till Ice bar, Sky bar och en spontankryssning till Finland. Vid Viking Line-terminalen hittade Jon, Peter och jag, fulla och glada, en naiv och underbart trevlig marrockan (som snart kom att gå under smeknamnet ”Kapten”) som hade tre lediga platser i sin hytt. Perfekt.

Så vi åkte till Finland. Köpte underkläder och sprit i Tax-freen. Drack massor av öl och dansade med milfs och finska affärsmän och annat folk som sökte lyckan. Om jag ska vara ärlig tänkte jag inte så mycket på vad det var för slags folk omkring oss. Vi hade trevligt ändå. Dansade fast båten gungade och fast bandet som spelade var oerhört talanglösa. Sov slutligen några timmar. Missade naturligtvis ankomsten till Åbo (när vi vaknade var vi påväg tillbaka till Sverige). Spenderade dagen på hemfärden på spa-avdelningen. Bastu, bubbelpool och öl. Allt i underbara hyrda badkläder (speedos för herrar och baywatch-röd 80-tals-baddräkt för tjejer). Otroligt smickrande.

Väl på hemmaplan i Sverige handlade vi musslor och åkte till Aspudden där vi åt oförskämt god middag, drack vin och slutligen somnade framför filmen Yes man.

Den spontana helgen avslutades med chili con carne hemma hos mamma och pappa tillsammans med dem och Nicklas och Helena. Nu är jag hemkommen, lägenheten är iordningplockad och disken är diskad. Jag andas litegrann, tänker att livet är nice. Imorgon är det måndag och jag hoppas på en fin vecka. Det blir det nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*