Från andra sidan jorden.

På den bruna hallmattan låg ett oranget kuvert. Det ljuva 70-talets färgskala dansade vid mina fötter. Oranget kuvert. Pensionsmyndigheten har varit i farten tänkte jag när jag drog av mig handskarna och la nycklar och mobil på hyllan vid dörren. Sedan böjde jag mig och vände på kuvertet.

Pensionsmyndigheten har varit i farten tänkte jag.

Poststämplarna och frimärkena avslöjade lika mycket som avsändaradressen gjorde. Taiwan. Luke Lin.

Så jag sjönk ner på hallmattan och struntade i att jag satte mig rakt i snösmeten som precis runnit av mina kängor. Och så rev jag upp kuvertet. Blev sittande.

”To Annicka” stod det på en av teckningarna. Två handmålade teckningar. Med tecken som jag inte vet vad de betyder. Kluriga Luke ger en alltid en utmaning. Det här vill han minsann att man ska ta reda på själv. Inte ska han förse en med ledtrådar inte!

Jag blev sittande en stund. Blundade och tänkte att livet är fint och jorden är stor och den är fullproppad av underbara människor och jag känner många av de bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*