Det började lukta elbrand och jag anade oråd.

Den snea och underbara, men inte längre helt nyhuggna, julgranen som Nicklas och Helena kom förbi med i förrgår är nu intagen och klädd. I min familj  kläs, enligt tradition, inte julgranen förrän kvällen innan julafton men eftersom jag redan fått en gran måste den hamna i vatten. Och jul är ju mysigt så visst fasen kan det väl börjas tidigt.

Julbelysningen jag först satte i (och var så nöjd över) verkade inte fungera så jag blev alldeles besviken och ringde till pappa och beklagade mig. Han förstod precis, för han hade satt upp julbelysning på balkongen alldeles käckt och snyggt och stoppat i kontakten utan resultat. En sladd där den skulle vara, instoppad i kontakt-uttaget, men släckta lampor. Precis som det gick till för mig alltså.

Så jag rev ner den första julbelysningen och satte i nummer två (en inte alls lika fin, och dessutom väldigt gles, lamptillställning). Förvånad insåg jag att den sken helt okej fint. Så jag klädde resten av granen. Glitter och fina och fula (definitivt mest fula) tomtar. Och i toppen en konstig tomte istället för en sjärna. Och så var jag nöjd. Med julmusik i bakgrunden.

Det började lukta elbrand och jag anade oråd. Tog kanske en kvart innan lamporna slocknade. Så jag blev irriterad och drog ur kontakten. Får köpa ny belysning imorgon.

Jag hann i alla fall ta några bilder innan lamporna dog. Titta:
En reaktion på ”Det började lukta elbrand och jag anade oråd.”

  1. åh! jobbigt med lamponra. Men fula tomtar är finare än fina tomtar, i alla fall på julen (när annars har man tomtar liksom). Jag kommer hem 21/12. Jag saknar dig. Jag vill träffa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*