Godmorgon rymdnörden.

”När man ändå är vaken” tänkte jag och klev upp fast klockan visade 5.25. Tände ljus och satte på kaffebryggaren och radion. Gjorde frukost, läste tidningen och begav mig till jobbet fast klockan inte ens var halv sju.

Igår var mamma och jag på Tekniska museet. Vi såg filmen Rymdresan tillsammans med massa 5-åringar (i 3d-glasögon) och deras föräldrar (även de i fyrkantiga, mörka platglasögon). Och det var en trevlig film. En halvtimme kort men med säten som rörde sig och små ventiler som sköt vindpustar i ansiktet på en. Och en berättare som var dubbad till svenska så det såg helkorkat ut. Efter filmen följde en frågesport. Man fick, på varsinn fjärrkontroll, svara på rymdiga frågor som delvis byggde på att man varit uppmärksam under filmen och delvis byggde på att man va lite lagom nördig sådär. Frågesporten avslutades med trumvirvel och en förvirrad strålkastare som tillslut hamnade i mitt ansikte. På min fjärrkontroll stod YOU ARE THE WINNER. Mamma och jag high-fiveade och jag kände mig nöjd och genant på samma gång. Och fem-åringarna glodde bakom sina fyrkantiga plastbågar.

Sen mötte vi Sandra som jobbade på museet. Vi kramade om henne och pratade en stund.

Och inatt drömde jag följdaktligen massa rymddrömmar. Jag fick åka upp i rymden som turist (och det hade inte ens varit förfärligt dyrt) och det var så häftigt och verkligt. Vi var tyngdlösa och gled omkring i rymdskytteln som fiskar. Simmade studsande från ena väggen till den andra.

Och så vaknade jag, 5.25, och var besviken för att gravitationen drog mig nedåt i sängen likt en magnet. Ingen tyngdlöshet här inte. Men så tänkte jag ”När man ändå är vaken” och klev upp.

2 reaktioner på ”Godmorgon rymdnörden.”

  1. Vilken fantastisk berättelse. Det låter så härligt som det var! Hoppas vi kan göra fler sådana saker tillsammans i framtiden!
    Puss till mitt bästa barn!

  2. Ett tecken ifrån skyn!
    Självklart ska du jobba med något rymdaktigt. Vad sägs om rymdförsäkringar?
    /PP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*