Ord.

En underbar dag med kusin. Utanför lägenheten har vädret förändrats kanske hundra gånger. När vi tog vår morgonpromenad var det lite halvregnigt. Andra gånger har solen skinit (då har vi suttit på balkongen och pratat) och vissa gånger har det spöregnat. Några gånger har det bara varit blå himmel. Och en gång sken solen fast himlen var mörkgrå av regnmoln. Vi har ägnat dagen åt att prata,  och dricka te och kaffe. Bakat har vi också gjort. Negerbollar. Och så har vi sett Garden State. Och spelat spel. Men mest myst och pratat.

För en stund sedan begav sig min vän och kusin hemåt. Jag läste min bok en stund. Kände mig instängd och lite ledsen och gick ut och sprang. Ned vid vattnet och Vinterviken med fin musik. Och överallt fanns fina människor och det var skönt att springa snabbt och andas. Efter en dryg halvtimme sprang jag upp på en bro där man ser ner på Essingeleden. Jag kände att om jag fick se massa, massa bilar på en gång kanske jag skulle känna mig mindre pressad. Jag är ju ändå bara lilla jag mitt i allt. Jag och alla andra tusentals. Det spelar inte så stor roll allting. Bara jag mår bra.

Det kändes fint att se alla bilar. Så jag flätade in mina fingrar i de diamantformade hålen på metallstaketet och lutade pannan mot det. Staketet var svalt mot min varma hud och under mig forsade bilarna som en flod. Hundra- och tusentals människor passerade. Människors vars liv pågår precis som mitt. Och jag kände mig liten och betydelselös. Men lugn. Det spelar ingen roll. Jag mår ju bra.

Och så sprang jag hem.

Nu sitter jag och andas på balkongen. Dricker vatten och lyssnar på barnskrik och bilar som rullar förbi på asfalten. Lyssnar på människor som söndagspromenerar och konverserar om helgen och jobbveckan som väntar och om planerna man redan smider inför nästa helgs ledighet. Nu verkar vädret ha bestämt sig för att inte skifta så mycket mer idag. Himlen är mestadels blå och temperaturen är ljummen. Solen har precis försvunnit runt hörnet men det gör ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*