Katten med lövet på huvudet

Igår såg jag en katt med ett löv på huvudet. Katten låg bakom en sten på vår baksida, klart synlig från vårt köksfönster, om det inte varit för det där lövet. Lövet på kattens huvud kamouflerade hela det annars synbara djuret. Det tog mig en stund att lista ut att det faktiskt befann sig en katt under det gulblekta lövet. I kanske tjugo minuter låg katten där bakom stenen, med lövet på huvudet. Det såg rent ut sagt patetiskt ut. Jag trodde katter var medvetna om allt. Har i mitt stilla sinne alltid inbillat mig att katter dessutom är rätt fåfänga.

Jag har några teorier.

1. Katten var väl medveten om lövet och använde det som kamouflage i något slags spioneri.
2. Katten var väl medveten om lövet och var, som katter är, fåfäng och tyckte det var lite käckt.
3. Katten var omedveten om lövet för att katten var efterbliven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*