”Hur låter det? Hur låter musiken som spelas i ditt huvud just nu?”

Jag har en kollega som är allergisk mot äpplen. Det måste vara förfärligt jobbigt, inte bara för att det är en god frukt men för att den äts överallt. Min kollega är nämligen så allergisk att hon känner av symptom om någon annan i närheten äter äpple. Men. Nu har hon semester och jag har äppelfest på kontoret. Skär äpple i små bitar och äter vid skrivbordet. När katten är borta alltså.

Förövrigt var jag ensam på kontoret idag. Det händer då och då och stör mig inte så mycket längre. Jag lyssnar på vilken musik jag vill och dricker gott kaffe och idag mötte jag mamma och åt lunch med henne på trappan utanför konserthuset. Men jag föredrar naturligtvis sällskap, alla gånger.

När jag slutade traskade jag runt i affärer en stund. Hittade en drös med saker jag vill köpa till mitt nya hem men håller mig från att handla då jag kommer ha mycket tid till just detta nästa vecka. Satte mig istället ner för att äta middag. Hamnade på Espresso House på Vasagatan där jag beställde en sallad med matvete och pesto.

Brevid mig satt en kille och pluggade. Musik. Alltså framför honom på bordet låg inga papper med grafer och formler och konstiga böjningar av tyska verb, nej, där låg notpapper. Det kändes så fint på något vis och jag sneglade på honom i smyg. Det märktes att det spelades musik inuti hans huvud för han klappade med handen mot byxbenet regelbundet och oregelbundet som för att hålla takten. Ibland flängde han med händerna som om han dirigerade. Ibland antecknade han. Hela tiden var han djupt koncentrerad och om jag hade haft hjärta att störa honom hade jag frågat ”Hur låter det? Hur låter musiken som spelas i ditt huvud just nu?”. Jag var väldigt nyfiken men höll mig, när salladen var uppäten, till min bok.

När klockan närmade sig halv sex gick jag in på caféets toalett och bytte om. In gick en arbetsklädd liten tjej och ut kom värsta snabba bruden. Tog mig till Karlbergs slottspark för att delta i ett träningspass hållt av Runday. Runday är en relativt nystartad löpargrupp, öppen för alla och med syftet att sprida glädje och kunskap om löpträning. En avgrundarna är en barndomsvän till min familj. Läs mer på deras hemsida, där finns också ett inlägg om dagens pass. Idag var nämligen min moster Anette gästtränare och inledde träningen med ett pass funktionell träning. Så efter uppvärmining, ett funktionellt träningspass och avslutande löpintervaller var jag rätt mör på pendeltåget hem. Ändå tog jag en powerwalk (som inte var så powerful) med Lotta.

Nyduschad och slut. Signing out.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*