All good things come to an end, this one ska jag fira med grapefrukt.

Så mina sex veckor med LCHF närmar sig sitt slut. När jag började hade jag inte riktigt bestämt hur länge jag skulle hålla på, en månad, en&enhalv, eller två. Max. Det blev mitt-emellan-alternativet. Lagom är alltid bäst.

Så vad har hänt?
• Jag har gått ned sju kilo
• Jag har blivit av med mitt sockersug
• Jag har fått lite utav en midja
• Jag har fått upp ögonen för vad olika typer av råvaror och mat innehåller
• Jag har förändrat min syn på alkohol
• Jag har börjat uppskatta kaffe på ett annat sätt
• Jag har blivit mer medveten på vad jag äter, när jag äter och varför jag äter. Att äta utan att vara hungrig är ju exempelvis onödigt.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att LCHF var nice. Jag gick ju ned i vikt, och det var det jag ville, och jag fick samtidigt äta god mat. Fett och goda såser och ost och vispad grädde utan att ha det minsta dåligt samvete. Aldrig har jag varit särskilt hungrig heller. Genom att äta så fet mat har jag hållit mig mätt länge och det enda typ av sug som ibland uppkommit mellan måltider är suget efter druvsocker (alltså frukt etc) och inte sug efter socker i annan bemärkelse. Jag har förvånats lite av vad jag saknar och inte saknat. Trodde att bröd skulle bli det svåraste, att jag inte skulle överleva. Men icke. Bröd har jag inte ens tänkt på. Svårare har det varit med frukt eller filmjölk och vissa grönsaker jag är van att äta. Nu längtar jag efter grapefrukt. Grapefrukt och müsli och pannkakstårta. Och en mörk chokladbit. Men jag längtar också efter smoothie och ett glas färskpressad apelsinjuice.

I fortsättningen
• Kommer jag att äta mycket frukt och grönsaker
• Kommer jag inte äta lika mycket fett
• Kommer jag att undvika pasta, bröd och ris, dvs kolhydrater i värsta tänkbara form
• Kommer jag försöka att inte dricka öl eller drinkar när jag dricker alkohol. Vin är ju bäst, det vet väl alla. Puss.
• Kommer jag inte att utnyttja att jag blivit av med min sockersug och därmed inte småäta (men naturligtvis unna mig något gott ibland, kanske en särskild dag i veckan?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*