Snor, röda saker och försenade tåg.

Jag tänkte inte gå till jobbet idag. Varför? För att jag vaknat inatt på grund av massiva mängder snor. Eftersom jag är en riktig sovartjej som sover nätterna igenom gör dessa undantagsfall mig svag. Naturligtvis tror jag att uppvaknanden på natten gör mig sjuk och svag och okapabel att jobba.

Men så är det kanske inte. Visst är det jobbigt att vara förkyld men jobba kan man väl. Så jag var på jobbet 7.50. Men det ska jag tala om, att förutom en trevlig affärslunch, har jag varit fruktansvärt oproduktiv. Min hjärna har inte varit helt hundra.

Så när jag stängde ihop mitt pick och pack hoppades jag på en bättre morgondag.

Tog mig en promenad till Myrorna. Nu ska jag köpa något rött tänkte jag. För det hade jag ju stilla planerat i mitt huvud. Jag hittade många röda saker. Och jag hittade några fina saker. Men inte en enda sak jag hittade var både röd och fin. Och jag ville ju inte köpa något fult rött bara för att. Så jag köpte fem kaffekoppar (med fat) i grått glas. Jag längtar redan efter att dricka kaffe i dem.

Under min promenad till centralen såg jag många röda saker. Röda bilar, röda bussar, en riktigt röd och fin Kronan-cykel, massor av röda byxor på folk, röda skor, en röd flagga, skyltar med röda inslag och på en fönstebänk på ett café låg röda sittkuddar.

Nu sitter jag på tåget. Det är alldeles sent men det gör mig inget. Men andra människor är upprörda. Jag förstår hur de känner för jag har varit upprörd i mitt liv. Men. Men när man själv är lugn och likgiltig är det svårt att förstå sig på de som är arga och upprörda.

Speciellt en kvinna i grön kappa och röd (!) handväska är upprörd. Hon försöker finna andra argisar runt omkring sig för att få lite medhåll men varken jag eller de två kvinnor, med näsorna i varsinn pocketbok, som sitter i hennes närhet visar något intresse av att bli upprörda.

NU skulle detta tåg kommit till Rönninge och vi kom precis till södra station. Oj så det kan bli. Skönt att grönkappan klev av. Hejdå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*