Kvällsdopp, Jurassic park och schyssta gener

Idag kom sommaren tillbaka och jag får äntligen gå i shorts igen. Och njuta av att solen värmer och inte bara är där och är fin (för det är den). Firade med att, efter jobbet, en promenad upp till biblioteket i salem (lånade ett drömlexikon för att ta reda på vad insektsdrömmarna handlar om) och handling med mamma, cykla och bada.

Genom skogen, under motorvägen, genom mer skog, under kraftledningarna (där världen ser ut som Jurassic Park med alla ormbunkar och lång utsikt och de enorma kraftledningsstolparna) och så ställde vi cyklarna vid det söta lilla huset och promenerade sista biten. Vi badade och pratade och drack te ur min termos medan solen skönk tyst och försiktigt och allt var så stilla och försiktigt. Det var väldigt fint. Sen cyklade vi hem.På vägen passerade vi en kopparorm. Man såg att det var en kopparorm, förklarade mamma, på färgen. Att en kopparfärgad orm råkar vara en kopparorm, att den vilsna älgen vi såg på vår cykeltur igår var en fjolårskalv och att tjejspindlar är tjejspindlar och killspindlar killspindlar, ja det är sånt min mamma vet. Hon vet en hel del. Och det hon inte vet vet ändå min pappa. Herregud, med de generna borde jag vara ett geni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*