Historien bakom en väska

Jag fick precis världens finaste mail av min farmor.

Jag hade mailat och frågat henne om en väska jag fick när jag var liten. Jag rotade nämligen fram den nyligen för att jag tycker den är fin och jag vill använda den. Jag ville veta mer om väskan, om det fanns någon historia och om hon isåfall kom ihåg den. Hon skriver så fint att det värmer i hjärtat.

Såhär skrev hon:
… Farfar och jag älskade att åka till Agadir i Marocko ett par veckor före jul flera år i rad. Vi beblandade oss med befolkningen och gjorde egna små utflykter. Vi gick på marknader och där hittade jag min drömväska som rymmer allt. En mini-sådan köpte jag till dig. Sen dess har jag slitit ut fyra stycken…

…Vi bodde alltid i lägenhet med balkong så vi åt lite frukost där. Sedan gav vi oss ut och köpte nybakat bröd och en flaska vin och styrde kosan till stranden där vi intog ”vår lunch” och gottade oss. Middagarna åt vi i arabkvarteren, där de hade jättegod och billig mat på uteserveringarna. Snart blev man stamkund och de olika små serveringarna tävlade om att locka till oss med att erbjuda lite extra gott. Det var ju inte direkt högsäsong så det var viktigt för dom. Vi hade så härligt och roligt. Det bästa var att marokanerna talade lika dålig engelska som jag, så alla mina hämningar försvann. Nu har du fått veta lite om bakgrunden till din ”moderna” väska. Jag blev så glad att du hittat den och vill använda den…

Jag blev alldeles glad och varm i hjärtat av historien. En alldeles utmärkt avslutning på denna helg. Nu ska jag smälla ihop datorn och sova. Godnatt!

En reaktion på ”Historien bakom en väska”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*