Sol, förlorade hjärnceller, kaffe och äventyr

Denhär helgen var fin. Så här kommer en sammafattning av den:

Jag jobbade i fredags, körde värsta cykelracet när jag kommit hem och sen åt jag middag med Felix. Hämtade Amanda på centralen och ägnade kvällen med henne och en flaska rosé i vårt vardagsrum. Vi pratade om livet och allt sånt. Och fnissade som vi gör. Somnade ovaggade. Och på lördagen åkte vi till stan och njöt av att våren är här och solen skiner. Vi shoppade lite och satt sedan på kullerstenarna mot en husvägg på Stortorget i Gamla stan och drack kaffe och tittade på människor Vi fotade massor och jag invigde mitt nya teleobjektiv. Tog några jättefina bilder som jag sedan lyckades radera utan att ha fört över de på datorn. Så korkat och puckat men jag får skylla mig själv för de hjärnceller jag söp bort igår hade kanske fått mig att tänka en gång till innan jag tryckte på ”Delete all” på kameran.

Vi åkte i alla fall till bolaget och när vi kom hem njöt vi ännu mer i solen på balkongen och livet var fint. Sen började vi göra iordning bål och cheesecake och dukning. Stjärnkocken Per Lundin stod för middagen så jag behövde inte ränna i köket alls på hela kvällen. Kunde istället umgås med alla fina människor som kom. Tjejmiddag stod på schemat och vi hade supertrevligt. God mat och gott vin, bra sällskap, fina presenter och vår utanför fönstret. Underbart, tack tjejer!

Jag, Amanda, Moa och Lotta drog sedan vidare för att göra stan osäker och det gjorde vi. I taxin hem såg vi fullmånen så stor och fin som vi aldrig sett den förut och taxichauffören sa att i Irak där han kom ifrån brukade de sova på taken och se månen så. Jag började tänka på Assasins Creed och blev alldeles jättesugen på att sova på hustak och titta på månen.

Så idag då, mår vi som vi förtjänar. Förstår inte varför jag vaknade klockan 9 bara.. Gled ner till Fellinos i Rönninge och åt pizza i solen. Låg och solade på baksidan ett par timmar och lät bli att prata om livets problem och filosofier för det ska man inte göra när man är bakis tyckte Amanda. Så vi pratade om snyggdansken och om sånt som hände igår. Ungefär. Och pappa hade bakat kanelbullar så de åt vi av. Och drack mjölk och saft som några jäkla kids.

Tog pendeln in till stan och satt på centralen och drack kaffe och tittade på folk en stund innan jag och Amanda kramades hejdå och jag lovade att komma och hälsa på snart. Och det ska jag. En liten helg i Mariestad ska tryckas in i kalendern gärna i Maj om det hinns med! Har ju också tänkt att jag ska till Oslo. Och så är det London nu på torsdag. Åh jag älskar att upptäcka världen, och då spelar det ingen roll om det är London eller New York eller Mariestad liksom. Det finns äventyr att hämta överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*