Kärlek

Så jag hamnade alltså i en diskussion om kärlekens existens igår. Och jag funderade på hur jag beskriver kärlek, för jag märkte att det var svårt. Jag ska tänka mer, och jag återkommer när jag har en bra beskrivning. Så länge kan vi fundera kring några beskrivningar jag hittade när jag googlade.

SAOL
”En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet.”

NE
På NE’s gratisverison fanns ingen beskrivning av ordet Kärlek. Däremot fanns kärleksört, kärleksäpple och kärlekspil. Men de bryr jag mig inte så mycket om.

Wikipedia
”Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.”

Vårdguiden
”För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång. En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*